THE PROGRAM



| TIME | DURATION | BEHAVIOUR, TRAINING & ENRICHMENT | BREEDING, HANDREARING & HUSBANDRY | |
|-----------------|----------|--|---|--|
| 1:50pm – 2:40pm | 50mins | Belinda Young Training Parrots – How it started me in the world of training | Dave Longo <i>Keeping and Breeding Amazon Parrots</i> | |
| 2:40pm – 3:30pm | 50mins | Dot Schwarz Keeping your Bird Safe with the five freedoms – an ethical look at aviculture | Peter Smith Breeding Gang-Gang Cockatoos | |
| 3:30pm – 4:00pm | 30mins | Afternoon Tea & Trade Display Viewing | | |

| TIME | DURATION | SPEAKER AND PRESENTATION TOPIC | |
|-----------------|----------|--|--|
| 4:00pm – 4:45pm | 45mins | Rodolfo Orozco (Costa Rica) Great Green Macaw Project | |
| 4:45pm – 5:00pm | 15mins | Daily Closing | |
| | | | |

| TIME | EVENT | LOCATION | DETAILS | |
|------------------|--|----------|---------|--|
| 6:30pm – 7:00pm | Pre-Conservation Dinner DrinksTavernetta Function CentreDelegates attending the Parrots 2018 Conservation Dinner are invited to atter a pre-dinner drinks and social gathering. | | | |
| 7:00pm – 10:00pm | Official 2018 Parrot Trust of Australia Conservation & Fundraising Dinner Aviculture and conservation – a natural partnership | | | |
| | Dr Sally Box Threatened Species Commissioner presenting Nicholas Leesburg PhD Candidate – Night Parrot | | | |







DAY 3 SUNDAY 8th JULY 2018

| TIME | DURATION | SPEAKER | PRESENTATION TOPIC |
|-----------------|----------|--|--|
| 8:45am – 9:00am | 15mins | Scott Hovelroud PSOA President | Welcome to Sunday delegates, Overview & Housekeeping |
| 9:00am – 9:50am | 50mins | Diana Prada Birds, DNA and diagnostics: explaining the use of DNA for sexing birds and testing for diseases | |

| 9:50am – 10:30am | 40mins | Morning Tea & Trade Display Viewing | | |
|-------------------|----------|---|--|--|
| | | | | |
| TIME | DURATION | BEHAVIOUR, TRAINING & ENRICHMENT | BREEDING, HANDREARING & HUSBANDRY | |
| 10:30am – 11:15am | 45mins | Dot Schwarz Enrichment – For you or them? Including bonus session on using a harness | Dick Schroeder Keeping Lories and Lorikeets | |
| 11:20am – 12:05pm | 45mins | Dr Deborah Monks Calcium and its relationship with Birds | | |
| 12:05pm – 12:10pm | 5mins | Q&A with Speakers – Lunch Housekeeping | | |
| 12:10pm – 1:20pm | 70mins | Lunch & Trade Display Viewing | | |
| | | | | |
| TIME | DURATION | BEHAVIOUR, TRAINING & ENRICHMENT | BREEDING, HANDREARING & HUSBANDRY | |
| 1·20nm – 2·10nm | 50mins | Daniel Gowland | | |

| 1:20pm – 2:10pm | 50mins | Daniel Gowland Scientific techniques and aviculture | | |
|-----------------|--------|---|---|--|
| 2:15pm – 2:55pm | 40mins | Nicholas Bishop <i>People and Parrots: Same Tree, Different Branches.</i> | Rodolfo Orozco (Costa Rica) Breeding South American Parrots – observations from the wild | |
| 2:55pm – 3:35pm | 40mins | Stephanie Edlund (Sweden) Target Training – practical concepts | John Gorton Keeping and Breeding the African Grey Parrot | |
| 3:35pm – 4:10pm | 35mins | Afternoon Tea & Trade Display Viewing | | |

| TIME | DURATION | SPEAKER AND PRESENTATION TOPIC | | |
|-----------------|----------|--|--|--------------|
| 4:10pm – 5:00pm | 50mins | Dave Longo Aviculture Worldwide – moving forward | | |
| 5:00pm – 5:30pm | 30mins | Scott Hovelroud PSOA President Committee | Parrots 2018 Closing Address Guest Speaker Gift Presentations Final Raffle Draws | |
| 5:30pm – 6:00pm | 30mins | Finger Fo | od & Celebratory Drinks | All Kalk & P |